Kologh Naba – støtteforening DK

overskrift

Find os på stand H1

Association Kologh Naba– eller foreningen Kologh Naba – blev oprettet i 2003 af danske Else Trærup da hun gik på pension efter i fem år at have arbejdet som regional repræsentant for Dansk Røde Kors i Vestafrika. Formålet er at skabe bedre levevilkår for folk der bor omkring foreningen i landsbyen Saaba 12 km fra Ouagadougou, der er hovedstaden i Burkina Faso i Vestafrika, syd for Sahara.

Association Kologh Naba har nu omkring 60 medlemmer, både mænd og kvinder, som alle i tidens løb har lært et håndværk, som de kan tjene penge ved. Ca. ti kvinder arbejder i systuen, ca. ti i væveriet og fem i sæbeværkstedet. Andre arbejder med bæredygtig bygningskonstruktion og solenergi. Foreningen har således installeret lys i 175 klasseværelser. Kologh Naba arbejder efter Fair-Trade principper og lever således op til veldefinerede normer for god forretningsførelse og gode arbejdsforhold.

Mange af vores varer er fremstillet af bomuld, der er dyrket lokalt og vævet på store jernvæve fremstillet af den lokale smed i Saaba. Andre er syet i lokalt indkøbt fabriksvævet stof i flotte karakteristiske afrikanske mønstre.

Kologh Nabas danske støtteforening sælger varerne i forretninger, på markeder og gennem vores webshop, www.kologh-naba.org. Hele overskuddet går ubeskåret tilbage til Burkina Faso.

Messetilbud

Se alle messetilbud

Kologh Naba – støtteforening DK har ikke oprettet nogen messetilbud endnu. De er på vej, kig snart tilbage igen.

Aktiviteter

Se alle foredrag